maandag 11 februari 2013

Oefenweekend 2 voor Tony Stone (januari 2013)


 
 
26 & 27 januari 2013 is het team van South West BBQ dreams weer bij elkaar gekomen voor een oefenweekend voor Tony Stone in mei 2013.
De gerechten die wij daar gaan maken hebben wij nu als volgt verdeeld:
 
  • Beef Brisket: Erik
  • Pulled Pork: Julio
  • Kip: Marco
  • Buikribben: Martin
We hadden dit maal 2 locaties tot onze beschikking, het souting terrein in Yerseke en de locatie van onze vlees sponsor “de slager op wielen”, het zal geen verrassing zijn dat we voor het laatste gekozen hebben.
Ook hebben wij omdat het gezellig is wat gelijk gestemde uitgenodigd om eens te kijken hoe het nu gaat binnen zo`n team, en om de gerechten en de sfeer te laten proeven.
 
Een aantal weken voor deze bijeenkomst heeft het team in overleg met elkaar contact gezocht met Marcel van Mac`s BBQ pit, omdat hij ons opviel op het BBQforum en hij een eigen Blog heeft die er zeer mooi uitziet, dit in combinatie met het feit dat hij in het zuidwesten van ons land woont zou hij zo maar een goede kandidaat zijn om ons team te komen versterken.
 
Dus Marcel een keer uitgenodigd bij 1 van onze team leden om kennis te maken en te polsen hoe hij er tegen over stond om toe te treden tot ons team, en hem direct verteld dat wij een oefenweekend hebben en of hij het misschien leuk zou vinden om te komen kijken. Tevens omdat er toch wel een aantal leden van het BBQforum in de buurt van Goes wonen deze ook maar uitgenodigd want hoe meer zielen hoe meer vreugd !
 
Zaterdag 26-01-13
 
Om 10:00 afgesproken bij onze sponsor de “slager op Wielen” aangezien het erg slecht weer was, en met een hoop sneeuw had ik die van ver moest komen deze tijd niet kunnen halen.
 
 
Daar eenmaal aangekomen waren de andere teamleden de boel al aan het inrichten aan de achterzijde van het pand van de slager.
Omdat dat daar overdekt was maar wel redelijk klein hebben we toch besloten alles aan de voorkant van zijn pand op te stellen.
 
 
Toen de tent, tafels en BBQ`s stonden werd de boel verder aangekleed met de vlaggen en banners die Marco voor ons geregeld had.
Net nadat alles stond kwamen de eerste bezoekers langs, dus werdt het zetten van koffie de eerste prioriteit omdat het nogal koud was, en om de bezoekers niet te laten verhongeren hebben we snel een WGA aangestoken voor een heerlijk longhaasje welke wij hun konden aanbieden, want het grote werk waar we voor bij elkaar waren gekomen, zou de zondag pas klaar zijn.
 
 
Op een gegeven moment was het gewoon gezellig druk, en zijn er wat vrienden, familieleden en ook BBQ forum leden langs geweest.
Één daarvan was BartjeQ, waar ik de week hiervoor op een BBQforum treffen in Annerveenschekanaal kennis mee gemaakt heb, en ik wist toen nog niet dat hij maar 10km van mijn woonplaats woonde( zou dit ook een kandidaat voor ons team kunnen zijn ?)
 
Inmiddels van Marcel die zijn partner meegenomen had( gezellige meid ) te horen gekregen dat hij heel graag zou willen deelnemen aan ons team, Yeah!
Na met al onze leden een gezellig praatje gemaakt te hebben en de “klik” voelde ging de kogel door de kerk, hij is toegetreden tot onze team.
Ik kan jullie vertellen dat wij zeer verheugd waren.
 
De middag vloog voorbij en ook de avond vorderde snel en wie was daar nog... Bart.
Bart was nog steeds onder ons en stond lekker mee te doen, lekker te kletsen en was zeer enthousiast, toen hij weg ging, hebben we 2 x afscheid genomen, hij kwam gewoon niet weg.

 
Toen hij uiteindelijk vertrokken was, hebben de overige team leden zich gebogen of dat Bart ook een kandidaat voor ons team zou kunnen zijn, en met een beetje de minnen en de plussen afgewogen te hebben, hadden we besloten hem te benaderen, en ik kan jullie inmiddels melden(als jullie het nog niet op Twitter hebben gelezen), dat ons team ook Bart heeft binnen weten te halen Yeah !!
We zijn weer op sterkte !
 
Het nieuwe team ziet er nu als volgt uit.
 
  • Erik
  • Marco 
  • Martin 
  • Julio
  • Marcel
  • Bart
South West BBQ Dreams is klaar voor de toekomst !
 
Toen wij klaar waren met het praten en werven van leden, was het weer de doelstelling van dit weekend, het oefenen voor Tony Stone.
Dit omdat wij de gerechten de volgende ochtend rond de middag klaar wilde hebben moesten we toch wel het een en ander gaan doen.
 
Ondertussen had iedereen zijn BBQ op temperatuur gebracht en de stukken vlees Brisket(borst van rund) en de Pulled pork(schouder van het varken) konden op de BBQ`s in dit geval de UDSsen gelegd worden voor een lange sessie laag en traag, voor ongeveer een uur of 16 tot 18.
 
Brisket
 
 
Pork schoulder
 

Samen op de Q


 
Zondag 27-01-13
Omdat ik moest zorgen dat de buikribben rond zondagmiddag klaar moesten zijn heb ik de WSM net voor ik naar bed ging opgestookt, om er voor te zorgen dat als ik om 04:00 wakker zou worden de ribben er op konden en ik weer lekker terug naar bed kon, zo gezegd zo gedaan.
 
Marco was ook wakker om de temperaturen in de gaten te houden van de diverse BBQ`s. zelf ben ik weer gaan slapen om vervolgens om 08:00 wakker te worden.
Dit was ook het moment de ribben in te pakken in folie, de rest van de team leden waren inmiddels al druk bezig met het maken/ aankleden van de jury boxen.
 
Ook op deze dag zouden er nog een aantal mensen komen kijken en proeven.
De bezoeker waren Eugene, Kohaku en Arne, allemaal BBQ forum leden uit de buurt.
 
De gerechten die wij moesten maken hebben wij zeer kritische beoordeeld.
Eigenlijk aan alles was wel 1 of meerdere opmerkingen te geven, en dus voor verdere verbetering vatbaar.
De drie bezoekers vonden dat wel vreemd want zij vonden alles even lekker, maar voor een wedstrijd moet het niet alleen lekker zijn, het complete gerecht moet perfect zijn, dus we hebben nog wat te doen.

Ribs
 

Chicken


Brisket


Pork Schoulder (Pulled Pork) (helaas niet in een schaaltje)

 
 
Erik moest die middag werken, en ging daarom om 12:00 uur helaas weg, maar gelukkig hebben we dat nog gehaald.
Toen de gerechten beoordeeld waren zijn wij met het minst leuke klusje begonnen, het opruimen, en ik kan jullie vertellen wat een zooitje kan je maken in 24 uur zeg !
 
Omdat wij de ruimte van de slager mochten gebruiken moest deze weer spik en span zijn voor we weggingen.
 
De slager was blij te zien dat wij alles en nog meer aan kant gebracht hadden.
Na iedereen bedank en gegroet te hebben zijn wij allen weer voldaan huiswaards gekeerd, en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd weekend met een hoop plezier gezelligheid en een uitbreiding van 2 nieuwe teamleden !
 
Rest mij, South West BBQ dreams, vrienden, familie en bezoekers te bedanken voor een succes vol weekend, en zeker niet te vergeten, Aaldert en Anita van onze sponsor “de slager op wielen” voor het beschikbaar stellen van hun bedijf en alle faciliteiten waar wij gebruik van mochten maken, en zeker ook niet te vergeten het vlees dat in zeer ruime mate aanwezig was !
 
Dit was het verslag van ons 2e Tony Stone oefen weekend, en dat er nog maar veel mogen volgen.
Bedankt namens South West BBQ Dreams.

0 reacties:

Een reactie posten