zondag 25 mei 2014

Beer, Fries & BBQ 2014 in Hasselt België




Op 10 & 11 mei 2014 vond in het Belgische Hasselt voor het eerst de KCBS wedstrijd 'Beer, Fries & BBQ' plaats.
Een nieuwe KCBS wedstrijd op een redelijke afstand van huis, daar moesten we natuurlijk bij zijn. Dus werden de aanhanger van Marcel en het busje van de Slager op Wielen weer eens vol geladen met BBQ-uitrusting, partytent, vlees en wat je nog meer allemaal nodig hebt op een BBQ wedstrijd.




Na een (helaas) saaie rit door het regenachtige Vlaamse landschap waren we rond 12.30 in het Karpermolen-park te Hasselt, waar we een plek aangewezen kregen tussen de Rokende regahs en de Butt-rubbers .
Het wordt inmiddels traditie dat we de tent opzetten in de stromende regen, het went. Gezien de zware buien was onze last-minute investering in degelijke haringen en spanbanden niet verkeerd.




Spullen geinstalleerd, de eerste BBQ aangezet om wat te snacken en de eerste biertjes geopend. Vervolgens na de meat-inspection aan de slag met het voorbereiden van het wedstrijd vlees. Tevens werden er nog wat test-vleesjes geproefd. 



's Zaterdagavonds was er een ontvangst in de hotelschool van Hasselt met Beer en Fries, dus konden we hier lekker socializen met de concullega's. Na afloop van de smakelijke feestje gingen de mannen van South West niet al te laat naar bed om fit te zijn voor de wedstrijd van zondag.


In de loop van zaterdagavond en nacht gingen de brisket en de varkensschouder op de bbq's . 's 




Zondagsmorgens vroeg de ribs ook en rond een uur of 07.30 was het tijd voor en ontbijtje met koffie en gebakken eitjes (standaard wedstrijd- en treffen ontbijt) In de loop van de ochtend vonden ook de kippedijen hun weg naar de BBQ.



Daarna was het tijd om de Boxen op te maken. Enkele teamleden hadden 2 weken eerder een workshop gevolgd en de tips die daar verkregen waren werden natuurlijk in de praktijk gebracht.
Ook kwamen de mensen van de organisatie nog langs, zodat alle deelnemers hun klokje gelijk konden zetten met die van de jury.


Vanaf 11.30 ongeveer begon de spanning te stijgen. Zoals gebruikelijk was de kip als eerste aan de beurt om te worden ingeleverd. Omdat het vel helaas niet goed genoeg was, werd besloten om de kip zonder vel in te leveren. Ondanks het ontbreken van het vel waren het toch smakelijke dijtjes. De garing had misschien net iets minder gemogen.




Omdat we hadden besloten om niet deel te nemen aan de extra wedstrijden (saus op basis van De Koninck, en Livar sukade naar eigen inzicht) Was het na het inleveren van de brisket tijd om even te ontspannen met een drankje, en hier en daar nog wat te proeven van collega-teams. Daarna Nog even flink de handen uit de mouwen om alles weer ingepakt te krijgen, en wachten op de award-ceremony. Ondanks het relaxte weekend was de spanning toch weer duidelijk voelbaar. Uiteindelijk waren dit de resultaten:



Kip: 15e
Ribs: 9e
Pork: 28e
Brisket 6e
Over all: 13e

Moe maar voldaan op huis aan, en op naar de Tony Stone (7 & 8 juni)

0 reacties:

Een reactie posten