maandag 23 juni 2014

Tony Stone 2014



Ook dit jaar stond het team van South West BBQ Dreams weer op het Tony Stone low and Slow evenement in Hoofddorp om de vorig jaar behaalde 3e plaats te verdedigen.

Omdat wij besloten hebben om dit jaar niet meer te kiezen voor onze huidige vlees leverancier, hebben wij voor dit evenement het vlees gehaald bij Beef & Steak waar wij een mooie korting krijgen.
3 van onze leden zijn de vrijdag voor de wedstrijd al het vlees gaan afhalen, 1x brisket, 2x Livarbuikribben, 20x kippendijen en 1x Boston butt.


Zaterdag ochtend is er verzameld bij 1 van de leden om vervolgens samen naar Hoofddorp te rijden en ons te melden bij de organisatie.
Na ongeveer een half uurtje gewacht te hebben mochten wij op aanwijzen van de organisatie de spullen op de aangewezen plek uitpakken om alles in te richten. Na een kleine 2 uur stond alles op zijn plaats en konden wij een praatje gaan maken met onze medestrijders van andere teams die wij inmiddels redelijk goed kennen.








In de loop van de middag werd door de organisatie het vlees gekeurd, want er mag voor de keuring nog niets gekruid of bewerkt worden, dit wisten wij natuurlijk en het vlees werd dus ook goed gekeurd, waarna wij er alles mee mochten doen, vet weg trimmen, injecteren en kruiden.


S`avonds was het weer ouderwets gezellig onderling en met ander teams lekker slap ouwehoeren en bier drinken onder het genot van een lekker stukje snackvlees wat we bij Beef&Steak hadden meegenomen (Skirtsteak, wat een lekker stukje is dat zeg)

Tijdens dit alles werden de BBQs gereed gemaakt om onze stukken vlees er op te leggen wat later op de avond dan ook gebeurde. Het werd toch wel laat en nadat iedereen zijn wekker gezet had zijn we naar bed gegaan, de 1 in een klein tentje en de ander op een luchtbed of klap stoel in onze team tent.




Zondag, dag 2 van het evenement werd toch wel wat spannender dit omdat het er nu van moest komen. Als eerste was de kip aan de beurt gevolgd door de ribben, Boston butt en de brisket, en dit alles weer op de juiste tijden bij de jury afleveren natuurlijk.

12:00 kip.
12:30 ribs.
13:00 Boston butt.
13:30 brisket.

Ook waren er nog ander onderdelen waar wij dit jaar niet aandeel nemen, chefchoice, saus en dessert, simpelweg omdat wij ons wilde concentreren op de hoofdgerechten en als je maar met 4 man bent is dit geen overbodige luxe.
Na alle gerechten ingeleverd te hebben was het weer tijd om langzaam te gaan opruimen, want mensen wat neem je een hoop mee voor zo`n weekend.

Wat wel een voordeel was is dat de weergoden ons best goed gestemd waren, het was een prachtige dag met veel zon en warmte. Dit was ook goed te merken aan het bezoekers aantal want die zijn massaal op dit evenement afgekomen wat dan weer heel fijn is voor de sponsoren en de organisatie en niet te vergeten de BBQ winkels die hun sauzen, kruiden en andere BBQ artikelen aan de man willen brengen.



Net klaar voor de prijs uitreiking waar we erg naar uitkeken want alle gerechten waren volgens ons en het publiek erg goed gelukt.
Als eerste waren de bij-onderdelen aan de beurt voor dat de uitslag van de 4 hoofd onderdelen bekend gemaakt werden.
Iedereen was erg gespannen wat de uitslag zou worden, het is op zo`n moment ook erg stil en iedereen luister aandachtig zo ook wij, maar de eerste 3 onderdelen gingen voorbij zonder dat wij onze team naam hebben gehoord. Alleen bij de brisket werden wij genoemd, als 10e plaats.


Ook zijn wij dit keer niet vermeld bij de overall score en dat kan niet veel goed betekenen
Toch een beetje teleurgesteld zijn wij op de uitdraai gaan kijken wat onze overall score en wat bleek…… 30e overall, dit is toch wel even iets anders dan het vorige jaar waar wij mooi 3e werden.


Jammer maar helaas we konden naar huis, wel met een dubbel gevoel, alle gerechten waren goed, wat is er toch mis gegaan?! En tot op de dag van vandaag weten wij het nog steeds niet.
Niet getreurd, we gaan in Oktober weer naar een wedstrijd in Duitsland waar wij onze kunsten weer kunnen gaan vertonen, en hopelijk met een beter resultaat, maar daar later meer over.

Rest mij alleen nog, het feliciteren van de winnaars, en de teams die een call hebben gehad, en natuurlijk het bedanken van onze sponsor Masterfire voor het kostloos beschikbaar stellen van onze bandstoffen en Beef&Steak voor het leveren van prachtig vlees.

Op naar de Ruhrpott wedstrijd.

0 reacties:

Een reactie posten